Les llavors de lli són fosques o daurades, tenen un gust neutre i en mastegar-les adquireixen consistència mucilaginosa que actua com a lubricant intestinal, propietat que es suma a la quantitat de fibra que aporten. Així mateix són una molt bona font vegetal d’omega-3, que protegeix la salut cardiovascular.
La ració òptima diària se situa en els 25 g, i per obtenir els màxims beneficis com a laxant cal deixar les llavors en remull durant tota la nit juntament amb dues prunes seques. Una altra forma d’incloure-les en la dieta és, un cop mòltes, afegir-les a pans casolans, sucs, iogurts, amanides, sopes, etc

Cànem: tots els aminoàcids essencials

És un dels pocs aliments que conté tots els aminoàcids essencials en una proporció perfecta per a cobrir les necessitats nutricionals humanes. A més, són una font equilibrada de fibra, calci, ferro, fòsfor, magnesi, coure i zinc.

Carbassa: alta concentració de minerals

Ens trobem davant d’un autèntic concentrat de sals minerals i greixos. A més, beneficien el sistema reproductor masculí perquè prevenen els problemes de pròstata en les seves fases inicials.
Pots prendre-les crues o torrades, i són ideals per incorporar en amanides, cereals cuits…

Gira-sol: remei antienvelliment

Les llavors de gira-sol contenen més proteïnes que qualsevol altre fruit sec. Un 27%. D’altra banda, el seu contingut en vitamines E i B1 les fa perfectes per mantenir en bon estat el sistema nerviós i la pell.
Et recomanem que les prenguis crues perquè mantinguin totes les seves propietats.

Sèsam: més calci que la llet

Un aspecte interessant d’aquestes llavors és que la meitat del seu pes està constituït per àcids grassos que redueixen el colesterol dolent. L’altre gran atractiu és la seva excepcional aportació de calci, que és d’excel·lent absorció perquè s’acompanya de fòsfor i magnesi.
Per aprofitar al màxim les seves propietats cal moldre-les. Són perfectes per menjar amb cereals i llegums.

Rosella: fibra i vitamines

Destaquen per la seva riquesa en fibra, calci, vitaminesdel grup B, E i C.
Tradicionalment s’utilitzen en l’elaboració de pans pel seu sabor dolç i la seva delicada aroma a ametlles.