dimecres, 1 d’abril del 2015

Cuina -receptes

2025.03.11  iuca al FORN
Ben pelada, al tallar, treure part del mig i tallar petita. A olla pressió. Forn a 200 i a dalt i baix. Paper forn. +romaní i oli. 10 a 15 minuts o fins que es torri. Tallar-la a tires o daus grossos.
2025.05.27...10' a olla pressió, últim cop 12' i se m'ha cremat olla, no sé si provar amb Aigua enlloc de vapor...


2021.01.30 carbassa AL FORN
Tallada fina si la poso a safata de vidre perquè haig de fer 2 capes
Pebre sal i farigola i romaní. Oli per sobre també
Forn part baix a 220ª 30'-45'

2020.11.01 galtes al forn
August 19/1/21
Talles les galtes en forma de quadricula per la part de dalt. Sal pebre i oli i Forn a 120-130 2 hore
Despres puges forn 180 - 200 30'. Q rosteixin,vas regant amb propi suc. 
I una mica d’oli d’all i julivert per sobre la ultima mitja hora.

2020.06.29 castanyes
tall petit horizontal , paper forn a safata, remullar-les a principi i alcun cop més. 20-25' a 200º


2020.06.29 conill al forn amb patates
https://catalunyacuina.com/carns/conill-al-forn
-2021.2.11 faig patates per separat

-2021.01.10FER-LO MÉS ESTONA, ÚLTIM POC FET,POC VI, UNA COPA ÉS MASSA
-patata i ceba, salpebrar i raig d'oli
- 15 minuts, però al cap de 10 posar 1/2 copeta de vi a 190-200 ho faig només forn
- posar conill salpebrat, tomaquets i alls i raig oli a 220, faig 10' forn i 10' 2 alçades
- 20, girar conill i suc per sobre 
- 20 torna a girar, posició inicial


2020.06 Lassanya
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/cuines-amb-marc-ribas/lasanya/video/5601481/

la pasta que tenia posa que s'ha de posar crua, com la de la recepta, però tot i els 30' , a mitja alçada forn, i forn de dalt i de baix, ha quedat un pèl crua. No sé si l'escaldo i menys estona....
L'he farcida d'albergínia amb all passat pel túrmix.
Salsa aurora ferna algo menys....sí sín 50gr de farina i mantega i 350 de llet , potser buscar equivalent posant només 300 de llet. Tomàquets li posaria els mateixos,,,dóna molt gust.
a Buscar algo per ratllar nou muscada, li he posat també pebre ratllat a bechamel. Llet que sigui tíbia, l'he posada una mica al micro.
Farina i mantega 10' pk es faci la farina. Posar a poc a poc llet per grumolls.
Quan bulli ja està, si es refreda més espessa.
Recepta bechamel
https://www.youtube.com/watch?v=v6Py9gFYhMo
2020.06.19 provo de fer-la amb 280 llet i 40 de farina i mantega i s'espessa molt aviat, hi haig d'afegir llet. He passat la lassanya per aigua bullint en una safata, abans d'emplatar

2020.06 aperitiu amb pasta de full
fEm sobre pasta de full de la tarta tatin, i faig un rotllets de pernil dolç i brie, algun amb mig tomàquet madur.
Podria fer-los també de sobrassada i mel, anxova, frankfurt...formatge amb nous

Foradar amb la forquilla la pasta de full
Un ou batut per anar pintant la pasta
Paper de forn
https://www.youtube.com/watch?v=I1YYUyuBuXw

2020.05 Tarta Tatin -recepta Núria
https://www.youtube.com/watch?v=OfNlqnEv8qc
Minut 1:19:55 de 1a part Gastropirineus 2020

pasta full rectangular, no n'he trobat de rodona que seria millor
mantega, sucre menys quantitat. August diu que
Pomes, les tallo més petites que ella





pa de pessic garrofa,  no s'infla
2020.04.13 coronavirus
110gr iogurt 
ou+ sucre 1 cullerada i algo més, barrejo
clara apart + 1 de pot , al punt  , quan està  les barrejo amb ou i sucre
afegeixo iogurt anar barrejant, oli ,farina garrofa i llevat
untar mantega pot vidre
180 graus, no s'infla potser pel tipus de farina

https://oci.diaridegirona.cat/gastronomia/noticias/nws-499943-el-millor-pa-pessic-mon.html

https://www.recetasdeescandalo.com/bizcocho-de-chocolate-casero-y-facil/
he volgut posar molta menys quantitat per fer una prova amb la farina de garrofa
el primer link va molt bé per tenir els conceptes, treure 1/2 hora abans els productes de nevera.....


Volauvent  5' al forn, treure'ls I REOMPLIR-LOS , FORMATGE RATLLAT I MANTEGA I GRATINAR-LOS


peix amb patates al forn
http://www.factorgastronomic.com/nivell-de-dificultat/receptes-de-dificultat-baixa/recepta-orada-al-forn-amb-patates-i-ceba/



LLOM DE BACALLÀ CONFITAT EN ALL AMB VERDURETES
https://youtu.be/aAuz6NLFh9U


Bacallà glacejat amb all-i-oli (i olivada) i base escalivada
https://www.youtube.com/watch?t=27&v=zq2GhNWpNRI

Infusió de falles de llorar i arenga i canyella en branca

Pizza rodona , ex amb carbassó, formatge fresc, ceba feta i nous i anar tallant i doblegant , vist a instagram

2025 salmó
1.llom de salmó, fer talls superficials
2.alls+mantega+pebre+sal



Pastís brócoli, carbassó i pastanaga en base pizza

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada